VI STE .
POSETILAC NAŠEG WEB SITE-a
.
 
Bolnička slava Sveti Vrači Kozma i Damjan


Dana 14.07.2011.godine, zaposleni u KBC“Dr Dragiša Mišović“ proslavili su bolničku slavu, Svete Vrače Kozmu i Damjana. Svetu Liturgiju služili su protojerej stavrofor Petar Lukavac, protojerej stavrofor Đuro Šuša, a ispred Patrijaršije protođakon Radomir Rakić, đakon Milutin. Hor crkve Sv.Arhangela Gavrila, svojim pojanjem je doprineo izuzetnom utisku Liturgije.

Svetoj Liturgiji, kao i sečenju slavskog kolača na poziv domaćina slave prim.dr sci.med Đorđa Laloševića, načelnika Službe za radiološku dijagnostiku, prisustvovali su brojni zaposleni, među kojima i i prof dr sci med Radisav Šćepanović, generalni direktor, glavna sestra KBC-a Gordana Ojdanić, načelnici klinika i službi, glavne sestre klinika i službi, brojni lekari , medicinske sestre i tehničari , kao i ostali zaposleni. Takođe, prisutni su bili i vernici koji dolaze redovno na Liturgije u Paraklis, inače osvedočeni prijatelji naše Ustanove.

Po završetku slavskog obreda, deo slavskog kolača primila je prim.dr sci.med.Dragana Kuljić Obradović, načelnik bolnice za neurologiju koja će naredne godine biti kuma Slave.

Posluženje je upriličeno u biblioteci KBC-a, gde su se u prijatnom raspoloženju i opuštenoj atmosferi sastali domaćin slave i gosti.